אחד מהטעמים של הבית הישראלי הן קציצות הבשר המטוגנות.
כולנו זוכרים את ריח הקציצות הטריות שהרחנו - עוד מתחילת הרחוב בדרך חזרה מביה"ס הביתה, את הקציצות שטיגנה אמנו לקראת שבת - שנאכלו רובן ככולן במהלך ההכנה, ועוד אינספור מפגשים עם קציצות בשר משובחות.
המתכון הבא - הוא מבחינתי הא-ב של הכנת הקציצות. הבסיס.
הוא פשוט וקל להכנה, בתנאי שיש לכם סבלנות לעמוד ולטגן :-)
המתכון מתאים לארוחה של 4 אנשים, אבל כדאי מאוד להכין כמות כפולה - כי החצי הראשון נגמר עוד לפני שיוגש לשולחן
החומרים
• חצי ק"ג בשר טחון
• 2 ביצים
• 3 כפות פרורי לחם
• חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
• 1 בצל בינוני קצוץ דק או מגורר וסחוט
• רבע כפית בהרט
• מלח
• פלפל שחור
אופן ההכנה
נורא פשוט:
מערבבים את כל החומרים לעיסה חלקה ואחידה.
מחממים שמן בגובה כס"מ לטיגון חצי עמוק במחבת.
רק לאחר שהשמן חם מספיק - מכניסים את הקציצות אחת-אחת.
לאחר כ-5 דקות בחימום על חום / להבה בינוני/ת, הופכים צד ל-2 דקות נוספות, וכל זה כמובן תלוי ברמת המוכנות של הקציצות כפי שנראית לכם.
בתיאבון!
כמה שדרוגים אפשריים:
1. אפשר לצפות בשומשום או פירורי לחם לפני הטיגון - הקציצות יצאו יותר קראנצ'יות
2. מי שלא אוהב מתובל יכול לוותר על תבלין הבהרט
3. אם אתם רוצים שהקציצות יהיו קצת יותר בריאות - אפשר גם חצי צרור כוזברה, או יותר פטרוזיליה
4. הכי כדאי - להכין כמות גדולה ולהקפיא בקופסא. כך- תהיה לכם במקפיא "ארוחה בשליפה"
5. שילוב של שמן זית כחלק משמן הטיגון ישבח את הטעם. שמן הזית יכול להיות שליש מכלל השמן, חצי, או כל כמות שתרצו בבחינת - כל המרבה הרי זה משובח!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.